دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مهر 1396 - 09:29
فرهاد نظری در گفت‌وگو با آنا:

 32هزار اثر تاریخی باید تعیین حریم شود

مدیر کل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی ضمن اشاره به اهمیت تعیین حریم آثار فاخر و تاریخی، از ضرورت مشخص شدن حریم 32 هزار بنای تاریخی سخن گفت.
کد خبر : 218794

فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا تعیین حریم بناها جزو برنامه‌های مهم سازمان میراث فرهنگی برشمرد و گفت: «اگر به پرونده ده سال گذشته بناهای قدیمی نگاه کنیم، شاهد شتاب گرفتن تعیین حریم‌ها و توجه سازمان به این امر هستیم.»


وی ادامه داد: «بسیاری از آثار فاخر و مهم مثل نیشابور، شوش، ایوان کرخه تعیین حریم شده‌اند و در این میان آثار ارزشمند کوچک نیز حریمشان مشخص شد.»


وی تاکید کرد: «در ده سال پیش اصلا تناسبی میان حریم و ثبت ملی آثار نبود و شاید شتاب برای ثبت آثار فاخر بیشتر از تعیین حریم بود، در حالی که امروزه ثبت آثار و تعیین حریم فاصله بسیار کمتری نسبت به گذشته دارد.»


مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی همچنین اظهار کرد: «تاکنون سه هزار اثر ثبت ملی شده است و این در حالی است که باید سی‌و دو هزار اثر تاریخی تعیین حریم شود. ما برای رسیدن به میزان مورد نظر از تعیین حریم آثار و بناهای فاخر تلاش می‌کنیم تا با سازوکارهایمان این فاصله را کم کنیم.»


نظری در سخنانش همچنین یادآور شد: «سازمان میراث فرهنگی از سال 1386 تعیین حریم میراث طبیعی را نیز در دستور کار خود قرار داده است، به طوریکه طی سه سال گذشته آثار طبیعی چون بیابان لوت، ارسباران، جنگل ابر و... را نیز تعیین حریم کرده است. این امر اتفاقی مهم در حوزه میراث طبیعی است چراکه پیش از این تنها آثار طبیعی به ثبت می‌رسید.»


لازم به یادآوری است که محوطه‌های تاریخی، بناها، تپه‌ها، راه‌ها، روستاها، گورستان‌ها، قنات‌ها، غارها، کتیبه‌ها، نقش برجسته‌ها و دخمه‌های تاریخی باید ضمن ثبت ملی، حریمشان مشخص شود تا شاهد تعرض‌ها و نقض قوانینی چون ساخت‌و سازهایی با ارتفاع بیش از انچه که تعیین شده نباشیم. رعایت این امر باعث می‌شود نمای بناهای تاریخی تخریب نشود و ساختمان‌های قدیمی که عمدتا ارتفاع چندانی ندارد در میان برج‌ها و آسمان‌خراش‌های امروزی گم نشود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب